Secretariat

"Ovo je priča o srcu – Secretariatovu i srcu njegove vlasnice. Oba su bila veća nego što je itko mogao zamisliti" – redatelj Randall Wallace.
Svatko treba heroja. Oni su imali dva. Prvi je golemi konj boje kestena, kojega njegovi prijatelji i obitelj zovu Big Red. Svi ostali znaju ga pod imenom Secretariat. Druga je samoprozvana kućanica iz Denvera, manje poznata, ali jednako srčana i karizmatična kao i njezin konj. Ona se zove Penny Chenery Tweedy, a njezina vjera u ovoga konja oživjet će cijelu naciju, radikalno izmijeniti utrke konja te u konačnici potpuno promijeniti njezin život.
Snimljen prema čudesnoj istinitoj priči, SECRETARIAT prati senzacionalan put osvajača Tostruke krune 1973. Majka i kućanica Penny Chenery Tweedy (Diane Lane) unatoč nedostatku ikakvog iskustva u utrkama konja pristane preuzeti brigu o konjušnicama Meadow u Virginiji o kojima se njezin otac zbog bolesti više ne može brinuti. Protivno svim očekivanjima i uz pomoć iskusnog trenera Luciena Laurina (John Malkovich), ona se uspijeva snaći u dominantno muškom poslu te na kraju uzgojiti prvog osvajača Trostruke krune u 25 godina i vjerojatno najboljega trkaćeg konja svih vremena.

Trajanje: 123 minuta

Kvalitet snimka: HD

Godina izlaska: 2010

IMDb ocena: 7.2

Content: PG